• +45 70 60 59 52

  • info@g-merhverv.dk

  • Showroom i Aarhus

HVAD ER GOTS?

GOTS står for Global Organic Textile Standard, som er en standard, der ikke kun verificerer mængden af organisk materiale i stof og sporer strømmen af råmaterialer fra dens kilde til det endelige produkt, men også reviderer virksomheder for at sikre, at disse materialer er behandlet i henhold til strenge standarder. GOTS – certifikatet gælder kun for stof, der indeholder mere end 70% organisk bomuldsmateriale og for virksomheder der er økologiske og socialt ansvarlige. G&M understøtter fair handel og bekymrer sig om trivsel for tekstilarbejder over hele verden.

Målet med GOTS

Målet med GOTS er at skabe et gennemsigtigt marked, hvor der ikke bruges farlige kemikalier i hele forsyningskæden, men også et marked, hvor fair handel er standarden. Dette betyder, at arbejdstagers rettigheder er beskyttet, arbejdsforholdene er sikre og hygiejniske. Kun farvestoffer og blæk med lav indvirkning anvendes, spildevand behandles korrekt og energi- og vandforbrug overvåges så der er mindst mulig spild. GOTS – certificerede virksomheder skal følge strenge regler for behandling, fremstilling, emballering, mærkning handel og distribution for at opnå og vedligeholde GOTS – certificering. Hvert år inspiceres hvert firma langs forsyningskæden af et professionelt tredjeparts certificeringsorgan for brug af farlige og skadelige kemikalier og den måde, de behandler deres medarbejdere på.

 

 

Hvad er forskellen på OEKO-TEX og GOTS certificeret stof?

OEKO-TEX STANDARD

OEKO-TEX certificering fokuserer på at sikre, at tekstiler er fri for skadelige kemikalier og stoffer, som kan være skadelige for menneskers sundhed. Dette omfatter et bredt udvalg af potentielt skadelige stoffer, lige fra tungmetaller til allergifremkaldende farvestoffer. OEKO-TEX-certificering sikrer, at et tekstilprodukt er testet for og fri for disse stoffer. Det er vigtigt at bemærke, at OEKO-TEX-certificering ikke specifikt fokuserer på de organiske aspekter af et stof, eller hvordan det er fremstillet fra et socialt eller miljømæssigt perspektiv. Det sikrer simpelthen, at det endelige produkt er sikkert at bruge og ikke indeholder skadelige kemikalier.

GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD

GOTS kontrollerer ikke kun brugen af organisk materiale, men kontrollerer også virksomheder om emner som racisme, diskrimination, en rimelig løn og børnearbejde. Hvert trin i forsyningskæden kontrolleres fra høst gennem produktion, forarbejdning, fremstilling og mærkning. Dette betyder, at ikke kun de organiske bomuldsmaterialer kontrolleres, men også virksomheden selv for fair handel. Emner som genbrug og bæredygtighed, som er meget vigtige for GOTS – certificering overvåges også. G&M vil i det kommende tid bevæge sig i en mere grøn og bæredygtig fremtid. Der vil i fremtiden være mulighed for, at udskifte mange af vores nuværende stof, med mere stof der er GOTS – certificeret.

Hvorfor skal jeg købe GOTS certificeret stof?

I løbet af de sidste par år er bæredygtighed blevet et mere og mere seriøst emne i tekstilindustrien. Vores industri producerer ca. 10% af hele menneskehedens CO² – udledning og er den næststørste forbruger af verdens samlet vandforbrug. Hver investering i organiske eller genbrugt stof er et skridt mod en mere bæredygtig tekstilindustri. Vi tror på, at vi kan gøre en forskel på grund af vores position på markedet, men du kan også gøre en forskel. Lad os bidrage sammen til en bedre verden ved at investere i GOTS certificeret varer og give dig selv en markant bedre oplevelse ved at købe og bruge bæredygtige metervarer.